Четирима войници и двама членове на партизанската групировка Сияйна пътека загинаха

...
Четирима войници и двама членове на партизанската групировка Сияйна пътека загинаха
Коментари Харесай

Четирима загинали и трима ранени военни при сражения в Перу

Четирима бойци и двама членове на партизанската формация " Сияйна пътека "  загинаха в понеделник при конфликт в най-голямата зона за развъждане на кока в Перу. Трима други чиновници са били ранени и откарани в болница. Това се споделя в изказване на армията, представено от Агенция Франс Прес.

Сблъсъците са избухнали на разсъмване, когато бойците са били нападнати, до момента в който патрулираха в южните централни Анди . Това е район, където въоръжените сили от две десетилетия се борят с банди за трафик на опиати и останките от групировката.

Припомня се, че Перу е вторият по величина производител на кокаин след Колумбия.

През 2022 година са били засадени към 95 000 хектара листа от кока, суровината за опиатите, съгласно данните от мониторинга на перуанските управляващи.

" Сияйната пътека " е маоистка бунтовническа група, зародила през 80-те години на предишния век, която се стреми да смъкна държавното управление на Перу. Почти всички негови водачи към този момент са мъртви или в пандиза , като единствено няколкостотин членове работят в отдалечени региони.
 Властите в Перу задържаха 58 кг кокаин
Властите в Перу задържаха 58 кг кокаин

Наркотиците са били маркирани с нацистки знаци

Двете десетилетия война сред армията и партизаните са довели към 70 000 жертви , съгласно данни на Комисията за истина и помиряване в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР